Wat werken in de horeca zo bijzonder maakt

De unieke sfeer die je ervaart als je in de horeca werkt, vind je nergens anders. Daarom werkt Hannie Ottenhof, restaurantmanager bij Krelis, al 38 jaar met veel plezier in de branche. En ze verwacht nog wel even te blijven. “ De horeca is gewoon een geweldige branche om in te werken. Pas wanneer je erin zit, ervaar je hoe ontzettend leuk en verrassend veelzijdig het is.”

Hannie begon haar carrière in de mode, maar al snel ontdekte ze dat het haar niet gelukkig maakte en dat ze iets anders wilde: “Ik solliciteerde bij het restaurant tegenover mijn huis en werd meteen aangenomen. En ik vond het direct geweldig.” Ze behaalde de benodigde papieren en besloot elk jaar in een andere zaak te gaan werken om zoveel mogelijk ervaring op te doen. “Van sterrenrestaurants tot brasserieën: overal leerde ik iets nieuws.” Na 38 jaar in de branche te hebben gewerkt, deelt Hannie nu haar kennis met haar collega’s bij Krelis. Een prachtig gelegen restaurant in Uitgeest, waar ze al twee jaar werkzaam is als restaurantmanager.

Contact met gasten en collega’s
Het contact met gasten en collega’s is voor Hannie de belangrijkste drijfveer in haar werk. “Het mooiste aspect aan werken in de horeca is de interactie met mensen. Het is geweldig om waardering te krijgen van je gasten. Wanneer zij vertellen dat je hun avond hebt gemaakt, of als ze speciaal voor jou terugkomen. Dat geeft een bijzonder gevoel. Maar ik word ook heel blij wanneer ik zie hoe jonge collega’s groeien. Ik ben echt trots op alle mensen die hier werken.” Geen dag is hetzelfde en ook dat spreekt Hannie aan: “De taken zijn heel afwisselend. Naast het helpen van gasten stuur ik collega’s aan en controleer ik of de roosters nog up-to-date zijn. Maar ik doe ook de was en zorg dat alles er netjes uitziet. Daarnaast weet je aan het begin van de dag nooit wat er gaat gebeuren. En dat houdt het werk spannend en interessant.”

(Bron: KHN)