Wist je dat de sector verrassend flexibel is?

De perfecte balans tussen het onderwijs en de horeca. Dat werken in de horeca leuk en leerzaam is, weten we allemaal. Maar wist je ook dat de branche verrassend flexibel is? Er zijn volop parttime mogelijkheden en er is veel vrijheid om je eigen werkschema te bepalen. Zo kun je zelfs in de horeca werken naast je andere baan, zoals Eva Anink. Ze staat doordeweeks voor de klas en werkt in het weekend in de bediening bij restaurant Buiten bij de Sluis.

Na 25 jaar met veel plezier voor de klas te hebben gestaan, kreeg Eva behoefte aan meer afwisseling. “Als student heb ik altijd met veel plezier in de horeca gewerkt en het leek me leuk om dat weer op te pakken. Toevallig hoorde ik dat Buiten bij de Sluis nog mensen zocht, en zo ben ik hier terechtgekomen. Nu werk ik vier dagen in het onderwijs en één of twee dagen in de bediening”, zo legt Eva haar keuze voor deze bijzondere combinatie uit. “In het begin was het weer even wennen, maar het gevoel kwam al snel terug. Het samenwerken gedurende een drukke dag geeft aan het einde van een dag echt een voldaan gevoel. Het is toch anders dan wanneer je een klas afsluit, al is dat ook heel leuk.”

Af en toe passen en meten
Het combineren van twee banen brengt ook uitdagingen met zich mee. “Het vereist soms wat passen en meten”, erkent Eva. “Maar gelukkig zijn de eigenaren, Willem en Melanie, heel flexibel. Ik kan zelf aangeven wat voor mij goed uitkomt, dus dat is erg prettig.” Daarnaast vertelt Eva enthousiast over de vele voordelen van het hebben van twee carrières. “Het verbreedt je wereld. Werken in de horeca is heel anders dan de hele dag op kantoor zitten of op een basisschool zijn. Je ervaart andere dingen en ontmoet andere mensen.” Eva is dan ook niet de enige die een combinatie van twee banen maakt. “Onze floormanager Twan werkt bijvoorbeeld ook bij de Rabobank. Als je veel met je hoofd bezig bent, is de horeca een waardevolle afwisseling.”

(Bron: KHN)